Trädgårdens vackraste vårblomma....
....är iris :-) Sååå vacker och väldigt blå, som om någon stått med pensel och målat den....
Nu har jag varit i trädgården och pysslat en stund varje dag i en vecka minst. Härligt när den här tiden är här och man riktigt kan gotta sig i allt som händer. Jag har krattat och lyft på löven i rabatterna och där under gömmer sig krokus, snödroppar, och andra vårblommor och flera tidiga perenner har börjat utveckla bladverk. Nu kan man ibland se från en dag till en annan hur det växer! Vintersådderna har det såklart inte hänt något med ännu men jag väntar att det ska börja spira om ett par veckor.
Och nu till något helt annat - mat! ;-) För en tid sedan la jag ut recept på de vegetariska crepes som jag har gjort flera gånger sedan dess och nu har jag provat mig fram till ännu en variant men med köttfärsfyllning. Jag vill verkligen slå ett slag för crepes i allmänhet, jag tycker att det är en lite bortglömd rätt och det är synd! Crepes kan vara bjudmat eller vardagsmat, kvällsmat eller middag - helt enkelt bra mat som man kan variera mycket. Så här gjorde jag 10 crepes med köttfärs:
ca 250 gr nötfärs
½ finhackad röd paprika
1 dm hackad purjolök
10 färska champinjoner
kryddor tex fajitamix, svartpeppar, paprika, ingefära,salt
½ - 1 grönsaksbuljongtärning
½ burk creme fraiche
Fräs nötfärs med champinjoner och paprika. lägg sist i purjolöken och låt fräsa med. Krydda, lägg i buljongtärning och en skvätt vatten och creme fraiche. Låt puppra ihop. Det får inte vara för såsigt. Lägg på pannkakorna. Vik ihop, strö över riven ost, in i ugnen!