crepes med vegetarisk fyllning

08.02.2015 21:59

I lördags gjorde jag crepes med vegetarisk fyllning som hela familjen gillade...

och så här gjorde jag fyllningen till vanliga tunna pannkakor med väldigt lite socker:

finstrimlad vitkål så att det täcker botten på en stor stekpanna

flytande honung efter smak

grovrivna morötter 2-3 st

hackad gul lök 2 st

gurkmeja, peppar

buljongtärning

vatten 1 dl

creme fraiche ½ burk

riven ost


fräs allt i smör (börja med vitkål och flytande honung) och krydda med gurkmeja och svartpeppar. fräs ihop 5 - 10 min. lägg i buljong, vatten och creme fraiche. låt koka utan lock tills det har blivit så tjockt att det inte rinner. fördela fyllningen på 10-12 pannkakor och lägg dem i en smord form. strö över riven ost. in i ugnen 210 grader ca 20 min blev lagom i min ugn.

Smaklig måltid!